Για το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις, ίσως να είμαι ο τελευταίος που πρέπει να μιλήσει και να πάρει θέση. Τα θέματα αυτά έχουν γραφτεί, αναλυθεί και τεκμηριωθεί από πολλές πλευρές.
Τώρα τελευταία όμως διακρίνω σε πολλά γραπτά κείμενα μία αναζωπύρωση του θέματος του συμψηφισμού τους με την δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια. Σε κάποιους οικονομολόγους -ή δήθεν οικονομολόγους- έχω απαντήσει ή σχολιάσει κατευθείαν στα κείμενά τους.
Αποφάσισα όμως δημόσια να γράψω, καθώς ο απλός και μη ενημερωμένος πολίτης, είναι έτοιμος να πέσει στην παγίδα, συμψηφίζοντας ένα νομιμότατο χρέος των Γερμανών, με δικά μας εντελώς παράνομα χρέη, συνθήκες συμβάσεις.
Κος Κασιμάτης καθηγητής συνταγματικού δικαίου:
Πέραν της έκφρασης που θα μείνει χαραγμένη με μαύρα γράμματα στην ιστορία: «Αυτά δεν ψηφίζονται ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο», έχει δηλώσει τα εξής:
«Οι συμβάσεις αυτές, το πρώτο μνημόνιο, το δεύτερο και όλα τα υπόλοιπα είναι παράνομα. Παραβιάζουν όχι μόνο το σύνταγμά μας, αλλά και το Ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, διότι κατ’ αρχήν δεν επικυρώθηκαν.
Το μνημόνιο, το πρώτο μνημόνιο, είναι ένα κείμενο που περιέχει-περικλείει τους όρους της δανειακής σύμβασης.
Και ενώ μέρος του μνημονίου πήγε προς κύρωση στην βουλή, η σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης η οποία περιλαμβάνει όλα τα μέτρα δεν έχει εμφανισθεί ποτέ.
Φυσικά δεν είναι μόνο η καταπάτηση διεθνών και ντόπιων κανόνων δικαίου, αλλά και ο παράνομος τρόπος με τον οποίο μαγειρεύτηκαν τα στοιχεία από τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να μπούμε στα μνημόνια.
Υπήρξε προδιαγεγραμμένο έγκλημα.
Από εκεί και πέρα οι όροι και τρόποι εφαρμογής, με αποδέκτες μόνο τους τραπεζίτες και κυρίως τις τράπεζες των δανειστών και την αφαίμαξη της Ελληνικής οικονομίας είναι επίσης λόγοι ακυρότητας.
Ο ίδιος ο ΟΗΕ έχει συνεδριάσει 10/09/2014, έχει επικυρώσει (10/09/ 2015) και μας έχει προσφέρει τα εργαλεία και την δυνατότητα να διαπραγματευτούμε μερική ή ολική διαγραφή χρεών».
Η ιστορία έχει ως εξής:
Κατά την περίοδο της κατοχής η Ελλάδα είχε αναλάβει την κάλυψη των δαπανών για την διαβίωση των γερμανικών στρατευμάτων. Συντηρούσαμε δηλαδή χρηματικά και ανθρωπιστικά τον εισβολέα του ολοκαυτώματος. Πέραν αυτού η μικρή Ελλάδα υποχρεώθηκε να δώσει στους Γερμανούς ένα σεβαστό ποσό ως δάνειο.
Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι, λέει ο σοφός λαός.
Κάποια δε από τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο της Βόρειας Αφρικής.
Ο Ξενοφών Ζολώτας είχε αποκαλύψει (Ο απόρρητος φάκελος του δανείου, «Το Βήμα», 2 Ιουνίου 1991) ότι «ακόμα και ο ίδιος ο Χίτλερ όχι μόνο είχε αναγνωρίσει τα δάνεια του Γ’ Ράιχ από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά είχε δώσει εντολή και είχε αρχίσει η διαδικασία εξόφλησής τους».
Γράφει ο Gerd Hoehler, ανταποκριτής της εφημερίδας Frankfurter Rundschau στην Αθήνα, (1995): «Λίγοι λαοί της Ευρώπης υπέφεραν από τη Γερμανική Κατοχή όσο οι Έλληνες. Όμως οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που, μετά το τέλος της ναζιστικής βαρβαρότητας, έτειναν χείρα φιλίας προς τους Γερμανούς». (…) «Δίστομο, Καλάβρυτα, Καισαριανή, όπως και να ονομάζονται οι διάφοροι τόποι, ο Γερμανός πολίτης όταν επισκέπτεται αυτά τα μνημεία της ναζιστικής θηριωδίας αισθάνεται ντροπή μπροστά στη συμφιλιωτική διάθεση των Ελλήνων. Αυτό θα πρέπει να αναλογίζεται όποιος προσπαθεί, χρησιμοποιώντας νομικά προσχήματα, να θεωρήσει το θέμα οριστικά λήξαν».
Δεν θα αναφερθώ, πλατειάζοντας, σε διάφορα νομικίστικα τερτίπια των εδώ δωσιλόγων προκειμένου να έχουν καλύτερη μεταχείριση από τους Γερμανούς. Βρίθει το διαδίκτυο πληροφοριών και όποιος θέλει να ερευνήσει υπάρχει σωρεία πληροφοριών.
Επίσης, είναι γνωστό τοις πάση πως τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται, άρα δεν υφίσταται παραγραφή των αξιώσεων. Μάλιστα η αποπληρωμή τους οφείλεται να γίνει και με όλους τους τόκους υπερημερίας.
Ποιόν ακριβώς σκοπό εξυπηρετεί η σκόπιμη και επιλεκτικά εμφανιζόμενη πρόταση σε άρθρα οικονομολόγων και τώρα τελευταία του κυρίου Βιλιάρδου μέσω του ιστότοπου analyst που διατηρεί;
Καθώς μας έχουν κάνει οι κυβερνώντες πολύ καχύποπτους, μήπως έχει σχέση με την φημολογούμενη κάθοδό του στις εκλογές με τον πιθανολογούμενο νέο λαγό του συστήματος Βελόπουλο;
Κύριοί μου οι μέχρι σήμερα συμμορίτες και ειδικότερα οι άνω των 60 ετών, έζησαν μία ζωή μέσα στα πλούτη και την ευμάρεια. Ας όψεται ο αφελής λαός.
Οι περισσότεροι από εσάς, νέοι ή μεσήλικες στην πλειοψηφία σας, ποιός ο λόγος που εμπλέκεστε σε καταστάσεις και ενέργειες που μόνο προβλήματα θα φέρουν σε εσάς και τους οικείους σας και θα χαλάσουν το όποιο όνομα με αγώνες και θυσίες φτιάξατε;
Εκτός αν πάλι το όνομα που αποκτήσατε είναι και αυτό δανεικό οπότε ήρθε η ώρα της πληρωμής…
Ζητάτε ουσιαστικά να συμψηφιστούν, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις οι οποίες πέραν του ότι έχουν χαρακτηριστεί παράνομες και με βάση το διεθνές δίκαιο, πέραν του ότι δεν έχουν κυρωθεί από την Ελληνική βουλή, τα βάζετε στην ζυγαριά ως όμοια με:
56.225 νεκρούς. 105.000 στα κρεματόρια. 1770 κατεστραμμένα χωριά. 400.000 πυρπολημένα σπίτια. Καταστροφή του 75% του εμπορικού στόλου. Καταστροφή του 70% των λιμενικών εγκαταστάσεων. Δήμευση του 80% των μέσων μεταφοράς. Καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους του οδικού, σιδηροδρομικού δικτύου, γεφυρών και τούνελ. 100 ολοκαυτώματα πόλεων και χωριών. Κλείσιμο του 51% των δημοσίων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Μεγάλος αριθμός ανάπηρων και μείωση του πληθυσμού, λόγω υπογεννητικότητας.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 1.100.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, αριθμός που αντιστοιχεί στο 13,5% του πληθυσμού της εποχής. Ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.
Μεγάλος επίσης αριθμός παιδιών νοσούντων από ασθένειες και μετά την λήξη του πολέμου, λόγω κακής ή ελλιπούς διατροφής.
Τι ακριβώς προσπαθείτε να συμψηφίσετε όλοι εσείς οι περισπούδαστοι;
Και εδώ αναφέρομαι μόνο στις πολεμικές αποζημιώσεις, αφήνοντας στην άκρη το χρωστούμενο ακόμη κατοχικό δάνειο που κανείς από την ντόπια καμόρα, μπουκομένος χρόνια τώρα με τις μίζες τους, δεν θέλει να διεκδικήσει.
Πως να το κάνει άλλωστε; Θα τον «δώσουν» στεγνά. Οι λυκοφιλίες αυτά έχουν πάντα. Πόσο μάλλον όταν συμβαίνουν σε βάρος της ίδιας σου της χώρας.
18 Ιουλίου 2018 / Πηγή : www.hereticalideas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου